CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

ΙΛΥΟΣΑΠΟΥΝΟ

yle=>Καθ. Βάρος: 200gr

 

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΛΑΣΠΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστή η περιοχή του Μεσολογγίου και για τα ιαματικά λουτρά και λασπόλουτρα. Το θαλασσινό νερό της περιοχής παρουσιάζει αυξημένη αλατότητα εξαιτίας του μικροκλίματος της περιοχής (και έτσι εδώ αναπτύχθηκαν και οι μεγαλύτερες αλυκές της Ελλάδος). Το κολύμπι στο συγκεκριμένο νερό προκαλεί σημαντική ανακούφιση σε πόνους των μυών και των αρθρώσεων.  Επίσης λόγω αυτών των συνθηκών αλλά και της κατάλληλης διαμόρφωσης του τοπίου της λιμνοθάλασσας έχουν σχηματισθεί σημαντικά αποθέματα ώριμης λάσπης (ιλύος - πηλού: Αγία Τριάδα, Τουρλίδα, Φοινικιά). Η μεταφορά κατάλληλων φερτών υλικών από τους παρακείμενους ορεινούς όγκους, σε επαφή με το αλμυρό νερό, αποτέλεσε το υπόστρωμα για τη δημιουργία πηλού. Τα φερτά αυτά υλικά εμπλουτίσθηκαν με οργανικά συστατικά από τη σήψη φυκιών και με τη συμμετοχή μικροοργανισμών μετέτρεψαν τα φερτά υλικά σε ώριμο θεραπευτικό πηλό. Ο πηλός αυτός είναι μαύρου χρώματος, παρουσιάζει ομοιογένεια, καλή πλαστικότητα και άριστη συνάφεια με την επιδερμίδα, στοιχεία που τον καθιστούν έτοιμο για εφαρμογή. Ο πηλός δρα θεραπευτικά με τρείς τρόπους συγχρόνως: θερμικά, μηχανικά και χημικά. Κατά την εφαρμογή λόγω της θερμότητας και της υφής του δημιουργεί τοπική υπεραιμία, καθώς επίσης άριστη καθαριότητα και τρυφερή αφή της επιδερμίδας. Το μαύρο χρώμα οφείλεται σε θειούχα άλατα, τα οποία αποτελούν σημαντικό θεραπευτικό συστατικό, επειδή κατά την επαφή του πηλού με την ανθρώπινη επιδερμίδα αντιδρούν με τα όξινα συστατικά της, ελευθερώνοντας θειούχα ιόντα. Αυτά, με τη σειρά τους, απορροφώνται από την επιδερμίδα, θεραπεύοντας δερματολογικές ασθένειες. Έτσι η χημική δράση οφείλεται στην πληθώρα μετάλλων και ιχνοστοιχείων του πηλού που έχουν διαπιστωμένες ανακουφιστικές ή θεραπευτικές ιδιότητες. Κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2011 απέδειξε την ευεργετική επίδραση επιθεμάτων ιαματικής λάσπης Μεσολογγίου στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδαςΔείτε αναλυτικά την μελέτη εδώ και  εδώ.

 

   

 

 

 

                   

 

 

 

         

 

ΙΛΥΟΣΑΠΟΥΝΟ

 

Γη, θάλασσα και 100% φυσικά συστατικά, όλη η Ελληνική φύση συγκεντρωμένη σε ένα πρωτότυπο προϊόν!

   Mοναδικό στην Ελλάδα καλλυντικό σαπούνι ελαιολάδου με ιαματική λάσπη Μεσολογγίου. Εμπλουτισμένο με πολύτιμα ιχνοστοιχεία της λάσπης, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και αρίστης ποιότητας μέλι κατάλληλο για απολέπιση (peeling) και βαθύ καθαρισμό σώματος ή προσώπου.

   Νέο, μοναδικό στην Ελλάδα προϊόν! Σαπούνι με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και ιαματική λάσπη γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, από τις περιοχές "Αγία Τριάδα" και "Φοινικιά" Μεσολογγίου (τόπος ξεκούρασης και αναψυχής για τον Λόρδο Βύρωνα).  Η θέση της περιοχής, μακριά από ανθρώπινες δραστηριότητες και τα γύρω ασβεστολιθικά πετρώματα διατηρούν το τοπίο παρθένο και αμόλυντο. Επίσης ολόκληρη η περιοχή προστατεύεται από την συνθήκη "Ramsar" ως υδροβιότοπος διεθνούς σημασίας.

 Έτσι η λάσπη στον βυθό των λιμνών είναι εμπλουτισμένη με ιαματικά μέταλα και ιχνοστοιχεία του αλμυρού νερού. Με αποκλειστική δαπάνη της εταιρείας μας πραγματοποιήσαμε σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Ευρώπης πλήρεις αναλύσεις στην ιαματική λάσπη με μεθόδους όπως: 1. Inductively coupled plasma mass spectrometry - Φασματομετρία μάζας επαγωγικώς συζευγμένουπλάσματος (ICP-MS) 2. X-ray fluorescence - Φασματοσκοπία φθορισμού ακτίνων x (XRF) Οι αναλύσεις έδειξαν χαμηλή περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλα (Hg, As, Pb, Cd κ.λ.π.) καθώς και πληθώρα πολύτιμων ιχνοστοιχείων όπως ενώσεις του θείου, οργανικές ενώσεις, στρόντιο, βόριο, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, λίθιο, φώσφορος, μαγγάνιο, ασβέστιο και οργανικές ενώσεις (φαινόλες), στοιχεία με γνωστές θεραπευτικές / αντιερεθιστικές ιδιότητες για το ανθρώπινο σώμα.  (Πλήρεις αναλύσεις της ιαματικής λάσπης γίνονται κάθε χρόνο από την εταιρεία μας). Για την συλλογή της λάσπης έχει ενημερωθεί ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ (αρ. πρωτ. 5603 / 09-12-2013)

H μαύρη ιαματική λάσπη χρησιμοποιείται αυτούσια - χωρίς καμία επεξεργασία στα σαπούνια μας. Το ιλυοσάπουνο Μεσολογγίου με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και αρίστης ποιότητας μέλι διατίθεται σε τρείς τύπους: με εκχύλισμα βιολογικής μέντας  ή βιολογικού χαμομηλιού και με κατσικίσιο γάλα.  Είναι ιδανικό για απολέπιση (peeling) και βαθύ καθαρισμό σώματος ή προσώπου. Αποτοξινώνει και αναζωογονεί το δέρμα.

Επίσης έχει ένα μοναδικό σχήμα. Κυκλικό με 20 ραβδώσεις περιμετρικά όπως ακριβώς είναι οι δωρικοί κίονες του Παρθενώνα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ: Κινείστε απαλά το σαπούνι σε πρόσωπο και σώμα και πλυθείτε κανονικά. Μόνο για εξωτερική χρήση.

 

 

                                          

 

 

 

 

" Mικροβιολογικά και δερματολογικά (in vivo) ελεγμένο με άριστα αποτελέσματα. Χωρίς αλλεργιογόνες ουσίες."

 

 

 

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ

Απαλά προϊόντα με ευεργετικές φυσικές πρώτες ύλες:

 

 ΣΑΠΟΥΝΙ ΑΛΑΤΟΣ

Ιδιαίτερο σαπούνι ελαιολάδου με ακατέργαστο αλάτι Μεσολογγίου και βιολογικό αιθέριο έλαιο λεβάντας. Υπέροχη αίσθηση!

Βάρος 100 - 120 γρ.

 

ΡΟΔΙ - ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

Σαπούνι με 100% εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, χυμό από ελληνικά ρόδια  (punica granatum) και αιθέριο έλαιο φασκόμηλο (salvia officinalis / triloba).

Με αντιοξειδωτικές - τονωτικές  ιδιότητες.

Βάρος: 100-120 gr

 

ΧΑΜΟΜΗΛΙ

Σαπούνι με 100% εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και εκχύλισμα χαμομηλιού (chamomilla recutita) πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας. Ιδανικό για πιό ευαίσθητες επιδερμίδες.

Βάρος:  120 gr

 

 

 

 

 

 

 

ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑ

Ιδιαίτερα απαλά σαπούνια με φυσικές πρώτες ύλες κατάλληλα για τα μαλλιά και το σώμα.

 ΔΑΦΝΗ - ΧΑΜΟΜΗΛΙ - ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

Σαπούνι με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και βιολογικό αιθέριο έλαιο χαμομηλιού (chamomilla recutita), αιθέριο έλαιο από φύλλα δάφνης (laurus nobilis) και έγχυμα δεντρολίβανου (rosemarinus officinalis). Ιδανικό για τα μαλλιά και το σώμα.

Βάρος: 100-120 gr

 

 

ΒΑΛΣΑΜΟ ΧΕΙΛΙΩΝ

100% ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ

Με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ηλιέλαιο βιολογικής καλλιέργειας,  αγνό κερί μελισσών, εκχύλισμα χαμομηλιού βιολογικής καλλιέργειας και βιταμίνη Ε.
Χωρίς συντηρητικά, τεχνητά αρώματα ή χρώματα.  Μικροβιολογικά ελεγμένο με άριστα αποτελέσματα.

Φροντίζει και προστατεύει τα χείλη.

4,5 ml e

 

 

ΑΛΑΤΙ - ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΛΟΥ

Αγνό, ακατέργαστο θαλασσινό αφράλατο ("fleur de sel") από τις αλυκές Μεσολογγίου. Αρίστης ποιότητας και απαράμιλλης γεύσης αλάτι, που περιέχει νάτριο και επιπλέον 90 διαφορετικά ιχνοστοιχεία. Συλλέγεται με το χέρι από την επιφάνεια του νωπού άλατος, στεγνώνει στον ήλιο και συσκευάζεται, χωρίς οποιαδήποτε επεξεργασία, ραφινάρισμα ή προσθήκη χημικών ουσιών.

Tο προϊόν συνοδεύεται με πιστοποίηση EN ISO 9001 : 2008 της παραγωγού εταιρείας και είναι σύμφωνο με της οδηγίες του Ελληνικού Κώδικα  Τροφίμων και Ποτών.

Καθ. Βάρος: 200gr

 

   Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια ασθένεια των αρθρώσεων που επηρεάζει περισσότερο τις μεγάλες αρθρώσεις του σώματος, αυτές δηλαδή που δέχονται τα μεγαλύτερα φορτία. Κύρια συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδα ςείναι ο πόνος και ο περιορισμός του εύρους της τροχιάς της αρθρώσεως. Το έλλειμμα αυτό σε λειτουργικότητα, καθώς και η παρουσία του πόνου είναι καθοριστικοί παράγοντες για την ποιότητα ζωής των ασθενών, στην οποία επιφέρεται δραστική μείωση. Οι πολυπληθείς μαρτυρίες από ανθρώπους οι οποίοι βρήκαν ανακούφιση στα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας από την οποία υπέφεραν εφαρμόζοντας επιθέματα θαλασσίου ιλύος (λασπόλουτρο) κατά τους μήνες του καλοκαιριού, να γίνει μια μελέτη από  επιστήμονες για να διερευνηθεί η ορθότητα ή όχι αυτών των μαρτυριών. Πολλές μελέτες που έχουν γίνει σε διάφορες χώρες αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα των επιθεμάτων ιλύος στην αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας και ενισχύουν το βάσιμο αυτών των πληροφοριών.  Στην Ελλάδα παρ’ όλη την πληθώρα των τοποθεσιών που χρησιμοποιούνται για τον σκοπό αυτό, δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή ώστε να διευκρινισθεί ποιες από αυτές όντως αποδίδουν θεραπευτικό αποτέλεσμα. Επί πολλά χρόνια μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες ανέφεραν την αποτελεσματικότητα των επιθεμάτων ιλύος από συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή (Αγ. Τριάδα) της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου στην αντιμετώπιση των προερχομένων από την οστεοαρθρίτιδα προβλημάτων.

Έτσι συνολικά διακόσιοι σαράντα πάσχοντες από οστεοαρθρίτιδα συμμετείχαν στην έρευνα. Οι ασθενείς κατηγοριοποιήθηκαν σε έξι ομάδες των σαράντα ατόμων η κάθε μία αναλόγως με την αρθριτική άρθρωση, δηλαδή ομάδα αυχένα, ομάδα άνω άκρου, ομάδα ώμου, οσφυϊκής μοίρας και γόνατος. Η διαδικασία περιλάμβανε την προμήθεια ιλύος από την συγκεκριμένη τοποθεσία κα ιτην επάλειψή της με τρόπο που να καλύπτει όλη την πάσχουσα άρθρωση σε πάχος όχι μεγαλύτερο των 3 χιλιοστών. Κατόπιν εκτείθετο η άρθρωση στην ηλιακή ακτινοβολία για 30 λεπτά φροντίζοντας να εκτεθούν ισόποσα από 15 λεπτά και η πρόσθια και η οπίσθια πλευρά της αρθρώσεως. Στο τέλος των 30 λεπτών γινόταν απόπλυση της περιοχής στην θάλασσα. Η θεραπεία επαναλήφθηκε καθημερινά για 15 συνεχείς ημέρες. Αξιολογήθηκαν επί τετράμηνο με τα κατάλληλα ερωτηματολόγια ο πόνος, η λειτουργικότητα της κάθε άρθρωσης και η συνολικότερη κλινική εικόνα του ασθενούς. Στην έρευνα αυτή εξετάστηκε αν με την χρήση επιθεμάτων θαλασσίου ιλύος (λασπόλουτρο) υπάρχει βελτίωση στα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας.

 Τα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν ασφαλώς από την εφαρμογή επιθεμάτων θαλασσίου ιλύος είναι ότι η συγκεκριμένη θεραπεία είναι αρκετά αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας στις περισσότερες από τις μεγάλες αρθρώσεις του σώματος. Σε όλες τις αρθρώσεις που εξετάστηκαν παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση και στην λειτουργικότητα αλλά και στο επίπεδο του πόνου από αισθανόταν ο ασθενής. Τα αποτελέσματα αυτά δια-τηρήθηκαν για τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την εφαρμογή της θεραπείας, όση δηλαδή ήταν και η διάρκεια της έρευνας. Ο πιθανός μηχανισμός δράσης αυτής της θεραπείας παραμένει άγνωστος και από την ανασκόπηση της διεθνούς βιβλιογραφίας φαίνεται ότι η ευεργετική δράση των επιθεμάτων οφείλεται σε πολυπαραγοντικό μηχανισμό. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό “Επιθεώρηση Κλινικής Φαρμακολογίας και Φαρμακοκινητικής” και παρουσιάστηκε επίσης στο 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας που έγινε στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2011.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Τόπος με ιδιαίτερο περιβάλλον και ιστορία. Εδώ εκτυλίχθηκε το κορυφαίο γεγονός της επανάστασης των Ελλήνων ενάντια στον τουρκικό ζυγό. Η  Έξοδος προς την ελευθερία  των πολιορκημένων μεσολογγιτών είναι ένα από τα σπουδαιότερα ιστορικά γεγονότα παγκοσμίως, με ισχυρό φιλοσοφικό νόημα (10-11 Απριλίου 1826). Περιβάλλον ιδιαιτέρου κάλλους με συνδυασμό βουνού και θάλασσας και υποβλητική ατμόσφαιρα. Λιμνοθάλασσα με πλούσια πανίδα, αλυκές, θαλάσσια τοπία με ιαματική λάσπη, εύφορη καλλιεργήσιμη γη με ελαιόδεντρα και ποικίλα οπωροφόρα δέντρα καθώς και πλήθος καλλιεργειών.

 

TOP